melltartó tisztítása

Melltartó tisztítása – tippek melltartó mosáshoz

A melltartó tisztítása egy gyakran felmerülő kérdés, különösen akkor, ha kényesebb, ám nagyon szeretett darabokról van szó. A mosás ugyanis könnyen tönkre tudja tenni bizonyos ruhadarabok szerkezetét, ezért nem árt vigyázni vele. Sajnos nem lehet mindent csak úgy bedobni a mosógépbe, vannak olyan fehérneműk, sportmelltartók, ami különleges elbánást kívánnak.

Hogyan kell a melltartót mosni

Mint minden esetben, általában véve a melltartónál is igaz, hogy a címkén megtalálod piktogrammok formájában mosási útmutatót. Az rögtön elárulja neked, hogy berakhatod-e a melltartódat a mosógépbe, ha igen, hány fokra, vagy inkább csak kézzel célszerű kimosni. Általában a szárítógépre, valamint a vasalással vonatkozó utasításokat is megtalálod a címkén.

A merevítős melltartókat ugyanakkor célszerű mosózsákban mosni, hogy megóvd őket, hiszen a mosógépben való ide-oda csapódás nem igazán tesz jót a bennük lévő fémnek.

Női melltartó tisztítása
Női melltartó tisztítása

Szilikon melltartó tisztítása

A szilikon melltartók például nem azok, amiket egyszerűen csak berakhatsz a gépbe, ezeket célszerű inkább kézzel áttörölgetni. Vigyázni kell rájuk, mert ha megsérülnek, akkor nem fogják tudni ugyanazt a hatást elérni, mint eredeti formájukban.

Tapadós melltartó tisztítása

A tapadós melltartók legnagyobb ellensége a por, ha sok por van rajtuk, akkor egész egyszerűen nem fognak ráragadni a bőrre. Hogy ezt elkerüld, nedves ronggyal érdemes rendszeresen áttörölgetni őket. Ez tisztításnak is éppen megfelelő, és a portól is megszabadulhatsz.

Láthatatlan melltartó tisztítása

A láthatatlan melltartó tisztításának tehát egészen biztosan nem az a módja, hogy bedobod a mosógépbe, ezek különös elbánást igényelnek. Amennyiben szükség van rá, helyi folttisztítás, illetve óvatosan törölgetés a megoldás a problémára.

Melltartó fehérítés

A fehér melltartóknál gyakran probléma, hogy itt-ott elszíneződnek. Melltartó fehérítésre vannak megfelelő készítmények, de olyan házi praktikákkal is megpróbálhatod, mint a szódabikarbóna. A legtöbb esetben az elszíneződést szerencsére ki lehet szedni.

Hogyan tároljuk a melltartót

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc melltartót sokáig szolgálhasson, akkor ne csak bedobd a fiókba, figyelj oda a tárolására! Legjobb, ha tárolózsákban tartod, így megóvhatod az elszíneződéstől is.